Ingen bra dag

Å nej, pappan i familjen jobbar hemifrån idag igen. Blev lite less när ja insåg de imorse. Men men, det har ju gått bra iaf. Känns bara så jobbigt att ha en förälder hemma. Jag vet inte riktigt min plats då. Iaf så kan känsliga läsare sluta läsa vid denna mening. Jag kommer berätta om århundradets äckligaste blöja. Man ska aldrig tänka att "Hmm nu va de längesen jag fick ta hand om en bajsblöja" för det är DÅ det händer... Lille M vägrade sova under sin nap idag, jag försökte med allt. Till slut tog jag upp honom för miljonte gången för att kolla om han hade nåt mysigt i sin blöja till mig. Jag tittade in på blöjkanten och de väller ut massa skiiiit. Över hela min arm och blä blä blä. Självklart så börjar han sprattla och gnälla så jag försöker göra mitt bästa för att han inte ska smeta ner sig medan jag bär honom in till badrummet. Rengjorde mina armar och lyfta försiktigt in honom till skötbordet igen. Fyyyyyyyyyyyyyyyyy, vilken jäkla tömning. Jag lovar att pojken blev säkert 5 kilo lättare. Usch.. Men jag rengjorde honom fint så han blev som ny! Haha. Sedan va ja tvungen att byta kläder på han.. Efter det så tror jag att jag skulle skrubba sönder mina händer och armar haha för det kändes inge fräscht direkt. Fast de bara är bebisbajs.. eller bara och bara. Skit som skit.

Nä de va dagens snuskhistoria :P

Nu pustar jag ut lite medan M sover sött (äntligen) och Ch leker i sitt rum. Lite binistid. I like.

Måndag, tredje veckan

Min dag började som sagt bra, pappan jobbade hemifrån och jag slapp ta Ch till skolan och M va redan på dagis. Det va dock lite jobbigt att ha pappan hemma hela dan. Kändes inte som att jag kunde köra på som jag brukar utan kanske mer ta ett steg tillbaka och låta pappan hjälpa till med. Föredrar att vara ensam med barnen om dagarna faktiskt. Man vet inte vad som exakt förväntas av en när någon av föräldrarna är hemma.

I alla fall så gick jag och hämtade Ch i skolan efter kl 11. När jag stod och väntade utanför portarna så kom den där mamman med barnet som bor längre upp på vår gata. Som vi ibland går med till skolan på morgonen när vi går samtidigt. Jag tycker de hela är lite jobbigt eftersom jag inte vet vad jag ska säga till henne och pinsamt när det är tyst. Idag så fick jag iaf ett kort av henne vilket visade sig vara en födelsedagskalas inbjudan till Ch! Så då blev det att jag stod med den mamman ett tag och försökte prata lite. Inte lätt men jag försökte iaf va trevlig :P Haha.

När barnen äntligen slutat skolan så gick jag och Ch till parken en sväng. Där gungades det och åktes rutchkana, full rulle. När vi gick hem så ska Ch alltid plocka upp ekollon som ligger under ett träd på trottaren. Alltid samma sak. jag vill helst bara gå hem men hon ska alltid stanna. Men vi kom iaf hem till slut och det va lunchdags. Lille M kom hem från dagis och det va sovdags för honom. Idag har vi mest ritat och målat. Dagen gick rätt fort. Vi åt kyckling (som vanligt) till middag med ångade grönsaker och den obligatoriska gravyn till. Sedan va de som sagt gymtime! Här sitter jag alltså nu. Lite halvöm och trött. Ska stänga ner detta och sova otroligt gott. Imorgon börjar allt om från början igen!

Första rundan.

Så va man hemma och duschad. Oh Gosh! Jag trodde ja skulle dö ett tag. Kondis = NOLL. Märks ju att man inte tränat på 3 år hahaha :P Men det är bara att ta sig över den här första kullen så kommer man igång. Om en månad kanske allt känns enklare.

Först när vi kom dit så joinade ja! Fyllde i massa papper och betalde. 77 pund. För introduktion och en månads gymkort. Därefter så betalar jag månadsvis via mammans kort. Man måste nämligen ha ett bankkonto vilket jag inte har. På lördag kl 13 så har jag min första introduktion med en snubbe som tydligen heter Fred. Ville verkligen ha en tjej men det verka bara finnas killar.. Han ska kolla min uthållighet och hur jag ligger till. Kan erkänna att jag redan är nervös över det. Jag kan liksom aldrig kämpa när jag tycker det börjar ta emot utan ger alltid upp. Konstigt egentligen med tanke på vilken vinnarskalle jag har.

Sedan så va de bara te å sätta igång. Vi körde mest kondition och ben och rumpa idag. Vi började på crosstrainern, vilket va jobbigare än väntat. Sedan gick vi vidare till nån sorts skidåkningsmaskin. Man gick som om man hade skidor på den. Min maskin verka vara inställd på nån sort intervallträning så det va helt sjukt jobbigt ibland. Vi körde lite rodd och sedan gick vi å stretcha. Hann inte med så mycke med tanke på allt pappersarbete vi pyssla med innan. Men det räckte väl till för mig idag! Haha ja komma ha ont i benen imorn..


Träna träna jossi

Jahapp and off we go! Nu ska ja hänka på mamman till JJB och joina muskelbergen mohaha :D
Ska pumpa på lite extra för idaho ute i bushen :P

Ledig morgon med jobbiga tankar

Imorse när jag vaknade ville jag bara somna om. Va så trött. Men jag klev upp ändå och tänkte att om 1.5 timme kan jag lägga mig en stund igen. Men när jag kommer ner så säger pappan att han kommer jobba hemifrån idag så han ska ta Ch till skolan. Alltså kunde jag sovit till kl 11 om jag velat. Aaah jaja inget att göra åt de nu :P Har precis tagit en dusch i ett tomt hus, riktigt skönt. Ska göra Ch´s lunchlåda snart så jag kan ta de lugnt innan jag ska hämta henne igen kl 11.15.

Vet inte vad det är, men idag känns allt lite jobbigt. Kan vara för att jag är trött men iaf. Skulle va skönt att åka hem efter jul men då är de liksom inge mening att ens ha kommit hit. Jag tror jag har dessa tankar just för att ikväll ska vi till JJB (gymet) och då skriver jag på ett 6 månaders kontrakt. Alltså måste jag betala och vara kvar här fram till mars. Frågan är om jag ska vara kvar här så länge men det är ju faktiskt min plan. Det är bara någon paniktanke som ja behöver bortse från. Min plan var ju från början att stanna i upp till ett år, men som det känns nu så räcker kanske ett halvår. Vem vet, den som lever får se!

När jag kommit på vad jag vill göra av mitt liv så är det dags att ta sig hemåt. Kan rekommendera att göra något sånt här för någon som inte vet vad dom vill göra med sitt liv och känner att dom sitter fast. Man får bra perspektiv på saker och ting och lär känna sig själv.

Lite designpyssel!

Detta inlägg dedikerar jag Liiiiiie :D Som snällt pysslade lite med min blogg! Nu ser den inte lika tråkig ut och jag har den fräna live feed grejen :D Yey!

Konsten att välja gym!

Idag har jag tagit det väldigt lugnt och suttit vid datorn och spelat spel bland annat. En riktig slappardag. Men vi har iaf tagit en promenad till en park idag och kollat in dom två gym som jag väljer mellan.

Trilogy!

Ena gymet ligger väldigt nära, vid Tesco. Det heter Trilogy och kostar 26£ per månad om jag ska gå "off peak", dvs dom tider när det är lite folk, och för 33£ så kan jag gå när jag vill och dessutom använda alla delar som poolen, alla aerobicklasser osv. Det kostar 25£ om jag vill ha en introduktion, vilket jag vill ha.

www.trilogygym.co.uk

Plus med Trilogy!
+ Det är nära
+ Det är billigt
+ Det är ingen bindningstid utan 30 dagar uppsägning.

Minus med Trilogy!
- Stället gjorde mig stressad
- Kändes inte lika fräscht
- Rätt litet gym

                                                                            JJB Fitness club

Det andra stället jag väljer mellan ligger lite längre bort från där jag bor. Men mamman går till det gymet så jag kan ju få sällskap av henne på kvällarna. Vill jag gå på dagen så kan jag bara gå vidare efter jag lämnat Ch på skolan för det ligger längre bort på den vägen. Det kostar 27£ om jag vill ha ett off peak medlemsskap och 37£ om jag vill kunna gå när jag vill. Det är även en kostnad på 35£ för introduktion som är obligatorisk.

www.jjbfitness.co.uk

Plus med JJB!
+ Stället är riktigt fint och lyxkänsla!
+ Det finns verkligen allt där, pilates, yoga, spinning och aerobics tex som ingår i medlemsskapet.
+ Stort och öppet!
+ Man fick förtroende när man kom dit. Kändes roligt!
+ Man får gratis hjälp av en personlig tränare och tips och råd när man vill.
+ Personligt träningsprogram beroende på vad man vill fokusera mest på.

Minus med JJB!
- Långt att gå dit.
- Dyrare.
- Man måste binda sig i 6 månader för att kunna gå med.
- Man måste ha ett bankkonto för att kunna betala, men jag kan använda mammans konto sa hon.

Allt lutar mot att jag ska välja JJB. Riktigt snyggt och fräscht ställe! Många maskiner och stora plattteves överallt. Ett stort plus är att alla klasser ingår. Så jag vill jättegärna gå på pilates!! Jag ska följa med mamman dit imorn för att skriva in mig tror ja. Blir lite dyrt men det komma va värt de. Nu är de bara att sätta fart!

Luftballong!

Kolla vad som alldeles nyss flög över vårat hus väldigt lågt =) INNAN jag skulle ställa mig i en sån där.. No way José!



Här ser ni förresten vårat underbara väder. Klockan var 18.30 och solen sken på blå himmel. Riktigt härligt idag!

Darth Vader träff!

Kom hem för ett litet tag sen från våran dagstur. Vi var till IKEA i Milton Keynes. Det såg precis ut som hemma, och gissa va sugen jag blev att bara dra hem och börja inreda en fin lägenhet eller hus nuuuuu! Men det får vänta helt enkelt tills detta äventyr är klart. Det har ju knappt börjat än ;) Utanför kassorna inne på IKEA så har dom en liten svensk hörna där man kan köpa lite godsaker hemifrån! Allt från Annas pepparkakor, till Findus färdigrätter till Svensk vodka. Så jag slog på stort å köpte allt jag gillade på godishyllan. Haha man måste ju passa på :P


Kexchoklad, Dajm, Marabou, Delikatessbollar, Ahlgrens bilar, Skumsvampar, Swedish fish, två påsar chips gräddfil och lök, 2 paket KNÄCKEBRÖD (YEY!!), och 2 Kopparbergs päroncider bara för att. Gillar det inte ens egentligen men jag gick lös på grejerna som ett tok därinne så... Lite kul att tjejen i kassan säger till mig att, "It´s alcohol in these just so you know". Ja ba, "Jo jag vet, jag är liksom från Sverige." Hehe.. Söt att säga till.

Inne på IKEA så nöjde jag mig med doftljus som luktar äpple och kanel och ett skohorn. Alla kollar på mig som om jag är knäpp här när jag vill ha ett skohorn. Men nu äntligen äger jag ett :D



Efter det så for vi in till staden Milton Keynes för att äta lunch och kolla in deras stora Shoppingmall. Vi åt först lunch på ett jättemysigt ställe som hette Frankie´s & Benny´s tror ja.. Va typ New York restaurang. Hade goda pizzor, riktiga hamburgare, pastarätter och sånt. Jag valde en pizza som va väldigt god! Mozzarella, paprika, tomat, kyckling, färska champinjoner och fetaost. Mamman tog en bacon/ost hamburgare. Såg riktigt god ut, tänk er Olearys hamburgare. Ch åt bara pommes och lille M hade sin egen bebismat. Jobbade en riktig snygging där som jag tror flörtade lite haha. Va pinsamt ett tag men jag hade väl inget emot de 8-) haha!

Sedan gick vi in en sväng till shoppingcentrat. Verkade vara nån sorts filmfestival därinne för det var massa kändisar som satt vid bord  och man fick ställa sig i kö och ta autografer om man ville för 15£. Inga jag kände igen men jag tog lite kort ändå. Va jättesvårt att få till nån bra bild för de va så mycke folk.

Den här snubben va tydligen med i Sagan om ringen. Snygg slips.. inte.


Lite diverse bilder. Klicka för större bild.


En sån himla dålig bild, men så här såg de ut innan några andra kändisar börjat. En skylt ovanför dom med en bild där det stod i vilka filmer och serier dom medverkat.


Sedan träffade jag på några riktigt läskiga typer. Får alltid hjärtat i halsgropen då jag möter dessa... Haha så himla ofta det nu är :P



Sedan så drog vi oss vidare hemåt men först ett stopp i en sydafrikansk affär där som säljer mat från det landet. Eftersom mina värdföräldrar kommer därifrån så ville dom dit för att handla lite. Dom hade zebrakött där! Haha tyckte ja va lite roligt. Hittade fanta strawberry!! Hur coolt är inte det då. Va bara tvungen att prova en och den va rätt god. Lite för söt för min smak men klart drickvärd :P



Så det är typ vad jag varit med om idag! Nu väntar jag på att maten ska bli klar, de är grillning på g serni! Och inte med zebrakött haha :P


Ikea here we come!

Nu är vi snart på väg mot svensk mark - IKEA! Jiiiha! Ska köpa lite Marabou choklad vet jag iaf :D Sedan ska vi ut på lite shopping hoppas jag, jag är iaf laddad till tänderna :D

Helg!!

Yes, äntligen helg och lite ledigt. Blir däremot ingen sovmorgon imorn eftersom vi ska till IKEA tidigt.
Ikväll åt vi mexikanskt! YEY! Min favorit helt klart, blev wraps med kyckling och grönsaker och het salsa. Mums! Vi äter typ kyckling jämt men jag klagar inte. Kan lätt äta det varje dag plus att det är rätt nyttigt.

Köpte för övrigt rökt lax idag på Tesco. Som jag saknat! En annan favorit som jag kan äta ihjäl mig på fast jag mår dåligt av att äta mer än lite :P Försökte desperat hitta något som liknade tunnbröd eller hårdbröd. Kan säga att det var mission impossible. Folk verkar inte äta sånt här. What a shocker NOT. Det jag hittade till slut va något som liknar delikatessskivor, ni vet dom där vita som man alltid hade i skolan?, fast en version med pumpafrön och nåt mer. Var inte lika hårt som hårdbröd men det närmsta jag kunde komma. Tror inte man får i sig tillräckligt med fiber när man äter mjukt bröd som sägs vara fullkorn men som är lika otexturerat som en limpskiva typ :P Ne engelsmän är kassa på fibrer =)

Märks att jag bara pladdrar på nu, det jag ville komma till är att om nån snäll själ får för sig att skicka ett paket till mig, så får det gärna ligga ett paket runda tunnbrödskivor i... hihi! För mina laxmackor!

Veckans sista arbetsdag och jag blir pissad på.

Åh sköna fredag! Må bebiskiss pryda din kropp!

Jag är aningen less just nu. För en halvtimme sen så hade lille M vaknat och jag skulle ta upp honom ur hans spjälsäng efter hans nap för att byta blöja. Han är riktigt grinig och tokgråter. Jag försöker trösta honom fast han fortfarande ligger på skötbordet då det händer. Jag känner nåt blött på magen och vad ser jag om inte världens stråle över hela mig och upp över honom och ner på heltäckningsmattan. KUL. Oh happy day! Han är otröstlig och det enda som hjälper är att hålla om honom och gå runt lite. Men det går ju inte när man är nerkissad... Så jag få stå där i hans kiss över armarna och på tröjan och skynda mig att torka av honom och byta bebiskläder innan jag äntligen kan lägga ner honom i spjälsängen grinandes igen för att tvätta av MIG. Fyyyyy... jag vill duscha NU men jag måste ju vänta tills föräldrarna komma hem.. Har tvålat in så mycke jag kan men känns inte helfräscht :P Haha ONGE. Nu är han däremot väldigt nöjd (det tror jag de :P) och har druckit hela flaskan mjölk och ligger på golvet och pruttar livet ur sig. Mysig grabb de här :P Haha...

Det sjukaste jag nånsin sett.

Igår så sa pappan i familjen att det va 2 svenska tjejer som blivit påkörda utanför Birmingham. Det skulle vara ett program om det på teven igårkväll. Den riktiga "filmen" från olyckan. Vi såg den. Jag kan ärligt säga att jag aldrig sett nåt sjukare. Det blev bara värre och värre och jag blev riktigt illamående av det jag såg.
 
Det började med att någon såg två tjejer (två svenska systrar) som gick mitt i motorvägen. Polisen for dit för att arrestera dom eftersom det inte bara är livsfarligt utan också olagligt. Rätt va det är så springer ena tjejen ut i trafiken och blir påkörd! När polisen kom dit så va tjejen på benen igen. Hon och hennes syster stod vid vägkanten och rökte och pratade med polisen. Då helt plötsligt springer den andra systern ut i trafiken och blir totalt överkörd av en lastbil!! Systern som redan blivit påkörd en gång springer därefter också ut i trafiken och smashar rätt in i en bil! Världens smäll! Allt detta får man alltså se äkta bilder ifrån! Är helt chockad och känner mig så illamående för jag vet att allt händer på riktigt. Helt otroligt nog så lever båda tjejerna och är vid medvetande.

Hon som blev överkörd av lastbilen försöker ta sig upp hela tiden och är riktigt otrevlig mot poliserna. Hon tänker fly därifrån. Allt detta fast hennes båda ben är krossade och hon är allvarligt skadad. Tänk själv att bli överkörd av en lastbil i säkert 90km/h. Systern som blivit överkörd 2 (T V Å) gånger inom en halvtimme börjar bli riktigt våldsam. Polisen försöker hålla henne lugn och stilla för hon är ju skadad, men hon vägrar och ropar hela tiden efter hjälp och efter polis fast dom försöker förklara att dom är ju polisen. Rätt va det är så tar hon sig upp och sliter sig ur polisens grepp och springer över till den andra sidan av motorvägen och blir nästan påkörd en tredje!! gång. Hon klarar sig dock och polisen jagar efter henne! Det tar till slut 7 personer att försöka hålla henne fast och hon ha dessutom innan knockat en kvinnlig polis till backen! Hennes styrka är helt otrolig och hon måste vara hög på nåt!! Ingen "normal" människa kan ha sån styrka efter två påkörningar av två bilar. Efteråt fick man ingen förklaring från tjejerna varför dom sprungit ut i trafiken heller. Fanns ingen anledning som jag såg iaf. Men dom visste nog inte vad dom gjorde, så höga som dom va.

Systern som blev överkörd av lastbilen tar ambulandsflyget till sjukhuset och återhämtar sig efter 7 veckor på sjukhus. Medan den andra systern åker in i finkan 6 timmar efter olyckan. Hon klarade sig utan större skador. Hur onormalt är de? Ibland så klarar sig en del från såna här sjuka olyckor just för att dom är så påtända att deras kropp är avslappnad och adrenalinet sprutar. Kan tyckas orättvist att någon som gör något såhär onödigt, med vilje och dumt klarar sig utan men för livet, medan andra råkar ut för olyckshändelser och får sätta livet till. Men vem är jag att leka Gud. Finns ju en mening med allt så.

Som sagt, bland det värsta jag sett. Det var riktigt läskiga bilder. Tycker synd om lastbilschauffören som säkert kommer ha ärr för livet i sitt minne. Håll er nyktra på vägen tack.

Såg att Aftonbladet skrivit om det idag! Här är länken:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3395568.ab

Spindlar.

Jag kan helt ärligt säga att om jag räknar alla spindlar jag sett från att jag föddes till den 10 september 2008, så är de inte lika många som jag sett nu på två veckor. Detta land KRYLLAR av spindlar och spindelväv. Helt sinnessjukt. Har man spindelfobi så rekommenderar jag inte att bo i England! Igår morse så var de första ja såg när jag vakna en spindel. En megastor på mitt golv alldeles bredvid mina tofflor. Höll nästan på att ta i den när jag upptäckte snusket. När man är ute och promenerar så ser man jättestora spindelväv med en fet spindel i mitten överallt. I varje buske, stolpe osv. Ska ta kort nu när jag snart ska hämta Ch i skolan så få ni se. Läskigt..

and it continues...

Skrev tillbaka till den där konstiga Marie från Belgien på facebook igår. Fråga om hon skrivit till rätt person och att jag inte hade en aning om vad hon prata om.

Detta svarade hon:

Re: Marie from Belgium

"I spent a year in Bath Maine USA on an exchange program (senior year) at Morse high school.... year of 92-93."


Jahaja, ja va tydligen i USA och pluggade när jag va 6-7 år. Då vet jag det... Tur hon sa de annars hade jag ju helt glömt bort de :P Haha

Första tabben..

Två veckor tog det innan jag gjorde min första tabbe... oh gosh. När mamman kom hem idag strax före kl 18 så frågar hon hur dagen gått. Ha lille M ätit allt, sovit bra och hur gick de med hans klockan-tre-flaska? Bra sa ja, innan jag hann tänka efter och kom på att jag HELT GLÖMT BORT att ge honom hans mjölk klockan 3!!! Och nu va klockan alltså 6.. Gud va ja skämdes men det gjorde inget sa hon. Pju... Skyndade mig och värmde en flaska så stackarn fick sin efterlängtade flaska mjölk. Jaha då var man över tröskeln, nu väntar de bara fler missar haha =) Men hoppas det var min första och sista..

Facebook

Fick nyss ett konstigt meddelande på Facebook. Från någon Marie. Så här stod det.

Subject: Marie from Belgium

Hello Josephine,

Remember Marie From Morse High?
i do not have an address on facebook yet (what a pity... ) so i am writing you from my husband's address...
it'll be really cool to find out how you're doing, where you live, .....
god, we had some many good times in bath... i still have some pictures of you dying your hair in my bathroom at the Thoet's... a big laugh...
let me know how you're doing; can't wait to have news from you.
take care.
Marie



Eeeeeh va??

Städa städa...

Idag ha ja varit duktig och städat köket och dammsugat nedervåningen. Båda barnen ha varit så snälla och pysslat med sitt. Dagen verkar sluta bättre än den börja iaf. Just nu ser vi på filmen bambi och innan de va de kexdax som det är varje dag kl 4. Fundera på att ta en sväng till Tesco ikväll.

Mamman fråga om jag ville följa med henne till IKEA på lördag. Självklart sa jag ja! Så det ser ja framemot!

Mina barn?

Imorse när vi gick till skolan, lille M i vagnen och Ch lunkandes bredvid, så möter vi upp en annan mamma med barnvagn och skoltjej. De visar sig att dom bor längre upp på våran gata. Ch börjar gå med den andra skoltjejen, och jag hamnar gåendes bredvid mamman. Känns som att man måste prata med henne och liksom joina henne till skolan. Gillar inte när man känner sig tvingad till nåt men men. Hon trodde iaf att det var mina barn! Haha ja sa att jag kom från Sverige och va deras aupair och att jag bara varit här i två veckor. Hon va helsäker på att Ch va min unge för hon tyckte vi va så lika. Och det har hon faktiskt rätt i. Ska se om jag kanske kan fråga om ja får lägga ut bilder på dom i min blogg. Känns inte som att det är särskilt rätt att göra de men vi får se =)

Suck...

Den här morgonen ha gått alldeles för fort. Jag hinner inte med mig. Vaknade riktigt trött imorse. Mamman for till jobbet typ halv nio. Hon bad då Ch klä på sig sin skoluniform för vi går till skolan kl 9. När klockan va tio i nio så hade hon fortfarande inte klätt på sig. Så då röt jag till lite och sa åt henne att klä på sig på en gång för vi ska gå om tio minuter. Då klämde hon ur sig att klockan är ju bara 6 så de är inge bråttom. Men tji fick hon.. vi kom iaf iväg i tid ändå och lämnade henne på skolan. Jag och M promenixa hem igen och de va frukostdax för den lille herren. Han mumsa i sig den duktigt och sen är de naptime. Men han verkar inte vilja sova.. han är iofs tyst så det är ju alltid ett plus. Jag passar på att äta frukost nu när jag ha lite barnfritt och skulle göra en toast i the mean grilling machine. Men tront ni att ja skar mig i fingret när jag skulle skära loss en skiva ost? Jajemen, så nu ha ja 5 meter papper lindat runt fingret. Suck, varför kan dom inte använda en vanlig osthyvel i denna familj? Nä istället så skär man tjocka skivor från osten och lägger på mackan.. Jaja, tur man sällan äter ost =)

Nu är de snart tid att hämta Ch i skolan igen. Sedan är de full rulle HELA dan. Redan trött...

Project catwalk

Nu har M ÄNTLIGEN somnat! Ch är i sitt rum och leker som hon måste göra en timme innan hon får kaka och se på teve. Under tiden har jag lite lugn och ro. Ser på Project catwalk. Englands version av Project runway. Den är riktigt B. Istället för Heidi Klum så är Kelly Osbourne programledare och är inte särskilt naturlig kan jag lova. I det här avsnittet så är Victoria Silvstedt med och bedömer i juryn. Dagens utmaning var att designa en bikini som ska passa Silvstedt. Inte direkt så att man behöver mycket material då men haha :P För övrigt kommer jag nog prata som henne när ja komma hem ;)

Nu ska jag tidy up lite i köket så man ha de gjort.

Please don´t stop the music

Här sitter jag och Ch i soffan och lyssnar på musik på min lap! Hon är så söt. Försöker hitta låtar som hon gillar. Vi diggar just nu Rihanna. Hon är duktig på musik! Samma musiksmak som mig haha, hon kommer bli grym på att sjunga! Kan redan flera låtar märker ja. Så nu ska vi poppa vidare innan lille M kommer hem från dagis om en kvart!


This day!

Idag ha ja varit så seeeeg. Ha knappt orkat engagera mig alls. Men självklart va de en dag då jag har lille M hela dan och sedan Ch nästintill hela dan. Blir så långa dagar nu innan Ch inskolats ordentligt i skolan. Första 6 veckorna så är dom bara i skolan 2 timmar. Sedan är dom i skolan från 9-15. Då får jag äntligen mer fritid på dagarna!

Lille M va riktigt grinig imorse när vi skulle till skolan. Gnällde å skrek inne där. Men blev tyst när vi gick hem igen och han somna. Sötprupp. När vi kom hem så fick ja väcka sötgrynet för han skulle äta gröt. Sedan va de dags för hans nap!

Efter det så va de blöjbyte och han hade nåt riktigt mysigt ihopkockat speciellt för mig. Börja bli riktigt haj på att byta blöjor nu :P Sen gick vi för att hämta Ch i skolan. GIVETVIS började det att spöregna och jag hade inget paraply. Som tur va hade jag regnskyddet för vagnen med mig så lille M va iaf torr. Annat kan jag säga om mig och Ch... Självklart så va skolan sen med att öppna upp grindarna in till skolan med, som är låst under skoltid så ingen obehörig kan ta sig in, så där stod alla mammor och jag i regnet och väntade. När vi väl kom hem, så va de lunchtime as usual. Tiden gick rätt snabbt och vips va mamman hemma igen.

Ch sa en sån gullig sak idag.
"Ingen av de andra barnen har en Josephine, dom ha sina mammor och pappor som hämtar dom i skolan."

"Jaså, sa jag. Men jag hjälper ju dina föräldrar eftersom dom jobbar om dagarna. Det finns ju en del som ha sin farmor eller morfar som hämtar dom med."

"Ja det förstås, sa Ch då"

"Gillar du inte att jag hämtar dig då?"

"Jo...."

Haha hon är så söt! "Ingen annan har en Josephine" Haha she cracks me up :D

Det va min göra-middag-kväll så jag svängde ihop en kycklingsallad som uppskattades. Skulle kunna äta de varje dag!

Sen dess ha ja ringt mamma en svängis. Och msnat med nära och kära. Jag vet verkligen inte vad jag skulle göra utan dator!


Yesterday!

Blev lite dåligt uppdaterat igår. Efter jag hämtat Ch i skolan så gick vi iaf till parken. Inte så kul för mig men desto roligare för Ch. Vi blev väl där i 50 minuter sedan gick vi hem och åt lunch. Då kom även lille M tillbaks från dagis där han är från 08.00-13.00 varje måndag, onsdag och fredag. Vi pyssla på med lite allt möjligt innan föräldrarna kom hem kl 18 och det va matdags. Ja ha för mig vi åt steak-rolles. Typ som hamburgare fast stekt köttbit istället för burgare.

Kände mig för övrigt riktigt hängig igår. Helt säker på att jag skulle bli sjuk. Frös men va varm om kinderna, visade sig att ja hade 37.5 grader och jag ligger oftast runt 35-36 i kroppstemperatur. Hade riktigt ont i huvet och nacken och i pannan. Idag så känner jag mig inte frisk och har dessutom fått ont i halsen då jag sväljer. Jag ha inte lika ont i huvet dock men hoppas att det går framåt. Tog en strepsil som ja hade med mig från Sverige och en cvitaminbrustablett! Heja Sverige.

Chocktillstånd

Jag fick ett besked för en timme sen ungefär som gjorde mig så glad att jag inte trodde det var sant. Det jag har att säga är att ibland är det bra om ett företag säljs vidare. Helst då man slutat vid det företaget och får slutlön! :D Jag är riiiik :P Hahaha

Lilla huset på prärien film!!

Vad hittar jag på teven om inte Laura Ingalls Wilder´s little nånting. Jag kan inte se hela texten på vad filmen heter!  :D Men det är iaf en filmatisering av Lilla huset på prärien serien. Jag har sett den här filmen förut men jag blir så glad i hjärtat av den. Älskar verkligen den serien! Så himla synd att jag måste gå till skolan nu och hämta Ch. Vill berkligen sitta kvar i soffan och njua av filmen. Men men.. another time. Tjing!


bra start på dagen.. inte

Så idag är det som sagt min första "riktiga" aupair dag med fullt ansvar. Imorse så hjälpte jag mamman göra iordning the kids, helst lille M som hade en jättemysig blöja som jag bytte och klädde på honom inför dagis. När mamman for till jobbet med lille M som skulle till dagis innan så var de bara jag och Ch kvar. Vi donade på och kom iväg till skolan kl 9, precis i tid. Vägen dit gick bra, hon sjöng och höll mig i handen så gott som hela vägen förutom på slutet. När vi är ca 100 meter ifrån skolan så händer det... Hon snubblar på trottoaren och skrapar upp knät. JIPPI! Hon storgråter och jag känner hjälplösheten.. Jag försökte lugna ner henne och till slut så sluta tårarna rinna. Tyckte så synd om henne. Men hon repade sig rätt bra fast hon blev väldigt tyst. Vi gick in till skolan och vi går in i klassrummet. Innan själva skolan börjar så sitter man med barnet inne i klassrummet vid olika bord med diverse pyssel på. Hon vill att jag skulle läsa lite böcker för henne så hon satt i mitt knä och vi läste. Kändes som att hon blev lite gladare iaf. Hoppas hon är på bra humör när jag ska hämta henne 11.30. Jag lovade att vi skulle gå till parken efter skolan så jag hoppas de muntrar upp henne. Sedan ska vi hem och äta lunch. Jag har redan gjort iordning hennes lunchbox.

Nu slappar jag framför teven, ser på the world funniest homevideos. Alldeles nyss visades en rolig reklam från Sverige. Det var en jättegammal reklam från Telia och deras personsökare. Rätt rolig! Så himla skönt att höra nåt på svenska!! Saknar Sverige. Man lär sig uppskatta det man har hemma när man är utomlands.

Its a good day

Den här söndan ha varit väldigt bra. Den ha spenderats i myskläder i sängen tittandes på bra program, lite bebisbus, god middag och spel med lilla Ch. Skön söndag helt enkelt. Imorn börjar allvaret på riktigt. Mamman går tillbaks till jobbet från hennes mammaledighet och jag har fullt ansvar för barnen om dagarna. Blir nog bra de! Ha lovat Ch att om det är fint väder imorn så ska vi gå till parken efter skolan.

Nattinatt!


Free Willy!

Ha varit en lite jobbig natt. Lille bebis M´s rum ligger vägg i vägg med mitt rum och han ha varit grinig hela natten. Storgråtit och varit allmänt otrött! Så jag vaknade hela tiden. Imorse for familjen iväg för att bada men jag hade ingen lust att bli grön i håret så jag stannade hemma. Så skönt att kunna vara ensam utan att känns sig osocial! Så jag låg kvar i sängen hela förmiddan och titta på Topmodelavsnitt och msna lite. När dom kom hem efter kl 12 så gjorde vi lunch. Just nu ser jag och lilla Ch på Rädda Willy! Älskar den filmen, får alltid massa minnen från när man va liten och såg den på video.

Har inga direkta planer idag, men ska försöka städa mitt rum. Har saker överallt, så svårt att ha ordning med så mycket saker på en liten yta. Helst sen man shoppat en del med 8-)


Dedicated to Tias

Titta vad jag hittade på Tesco ;)


Kostar 25.97£ 10 årig Laphroaig!


Bildbevis!

Japp då vare dags att visa upp dagens fångst! :D

Första stället jag slog till på var New Look. Ni vet den där affären med alla snygga skor?
Here we go!


Fluffkjol med stjärnor! På rea 7£ ord. pris 18£. I like!


Jeansväst dösnygg! På rea för 9£ ord.pris 15£


Velade länge om en till väst också, på rea för 10£ men det slutade med att jag hängde tillbaka den... Blev lite kär dock..

Dessa skor ville jag ha SOOO BAD men köpte inga.Jag vet att dom inte skulle användas så ofta plus att en del inte fanns i min storlek. Men enjoy! Klicka på bilderna för större storlek. Obs mobilbilder!

      
Alla skor från New Look!


Sedan gick jag vidare och försökte hitta HM. Alla gick omkring med HMkassar så det måste ju ligga nånstans i närheten tyckte jag. Irrade på hur länge som helst innan jag äntligen hittade kära svenska HM!! Det kändes som hemma! Strosade runt inne där och kände mig bättre än alla andra kunder för jag va svensk. Haha jag är så töntig :P Iaf så hittade jag några basic grejer och en lång fin kofta som är perfekt till leggings. Köpte även tjocka stickade strumbyxor. När jag skulle betala så frågade jag om ja kunde använda mitt svenska medlemskort men hon hade aldrig sett ett sånt så hon trodde det var ett personalkort för HM. Haha där kunde ja ha varit smart och sagt ja och fått personalrabatt men man är ju ärlig så jag sa nej. Hon ringde "the manager" och hon sa att det inte funkade. Tråkigt kan tyckas eftersom det liksom är samma butik. Medlemskort borde ju funka på alla butiker kan tyckas men men.

Här är vad jag kom därifrån med!


Längre kofta i fin färg! Bilden gör den ej rättvisa. 19.90£


Ett vanligt svart linne 3.99£. En basictröja 5.99£. Stickade strumpbyxor 6.99£

                                                      
2pack fingervantar 2.99£ och ett par mysbyxor 14.99£

Därefter hittade jag till Primark igen. Tänkte bara kolla läget, PACKAT med folk kan jag lova och kön till kassan va endless men jag kom till slut fram.

  
Köpte massa underkläder för ja tyckte dom va så coola. 1.50£ each och en basic långärmad randig tröja 2.50£


Så detta fick jag med mig hem plus ett puder från Loreal´s true match collection för 6.99£ från Superdrug. Nice name huh? ;)


Jag ha gjort stan!

Det känns som om jag fått flera mil idag, och det har jag säkert gjort också. Tog över en halvtimme att gå in till stan, och va tvungen att korsa många korsningar å skit. Så svårt för jag vet inte riktigt hur trafikreglerna är här och det är mycke trafik men jag kom ju fram iaf :D Väl där gick jag runt i cirklar ett tag kändes det som. Blev förvirrad för hela stan känns som en labyrint och jag är inte känd för att hitta direkt.. Va in på lite alla möjliga ställen, mest ställen jag varit på förut för de kändes säkrast. Är lite rädd för folket här haha :P Uppdaterar mer om min shopping senare när jag lagt in bilder på mina inköp =)

När jag ÄNTLIGEN kom hem (hade så himla ont i fötterna att jag ett tag inte trodde jag nånsin skulle komma hem) så kastade jag av mig skorna och bytte om till myskläder. Sedan gick jag till Subway som ligger alldeles bredvid Tesco och tog en halv subba. Gud som jag längtat efter nåt jag känner igen! Blev för övrigt nästan rörd när jag gick på HM tidigare idag men det tar jag sen :P Tog någon sorts reggaemacka som va hur god som helst. Så jag mumsa i mig den sedan gick jag till Tesco (as usual) och strosa runt. Köpte lite lördagsmys som cola zero och pringles.

På väg till Subway så mötte jag två brandmän med en hink vatten. Det hade tydligen varit en gräsbrand där längs gångvägen. Va alldeles svart i gräset. När jag berättade det när jag kom hem så sa pappan att ungdomar tänder på saker här för att dom är uttråkade. Ibland stjäl dom bilar och kundvagnar och lämnar på den där gångvägen och tänder på dom!! Hallå! Är dom inte klok?? Nu känns det inte lika säkert att gå där.. Vill ju inte hamna mitt i en bilbrand liksom!

För nån timme sen åt vi middag, grillat mmmm! Eller dom kallar det för en Braai, sydafrikansk tradition men är detsamma som barbeque. Det va mumma! Efter det såg vi på x-factor och nu är det family fortunes. Nåt tävlingsprogram av något slag. Så jag sitter härnere i soffan med mamman och vi har varsin laptop som vi skriver på samtidigt som vi kollar på teve =) Pappan installerar några spotlights i badrummet uppe så det är helt mörkt där. Jag som ville se några avsnitt av det nyaste topmodel ikväll och äta pringles. Men vi får väl se =)

Ouch

Nu är ja hemma igen efter min stadsrunda. Oh gosh.. de va en jäkla promenad. Valde inte rätt skor kan ja lova, dom va oanvända och med kilklack. Ont i mina fossingar nu. Har precis svidat om till lite bekvämare, ska till tesco och köpa cola och ta en halv subway! Uppdaterar om min shopping later :D

Downtown here I come!

Nu är jag redo för lite shopping och andra upptäckter! Tänkte försökta hitta själv in till själva stan tills fots. Lär ta 30-40 minuter. Få se vad jag kommer hem med :D


Helg!!

Japp då ha man jobbat sista dagen denna vecka. Nu väntar helg och inga måsten! Har hjälpt till med maten, diskat upp och sett lite på "The x-factor" med familjen. Nu tänkte jag ha lite egentid med Project runway och cheddarchips. Vi åt bakad potatis idag. Min första gång tror jag och det var riktigt gott. Vi hade ost och någon sorts köttfärssås i och till det serverades god sallad med paprika, tomat, gurka, sallad, avokado, selleri och fetaost. Mums mums!
 
Imorn hade ja tänkt ta en promenad in till själva centrum om jag nu hittar dit :P Hoppas jag inte går vilse imorn bara men jag ska ta karta med mig :D

Denna fredag ha varit otroligt slapp och lugn. Gick med Ch till skolan imorse och sedan gick jag till "frissan". Subban... Jag gick dit 10.15 och kom därifrån 13.30!! Över tre timmar och allt hon skulle göra var att färga min lilla utväxt. Amatör. När jag kom hem hade ja lite lunch och lilla M sov och Ch lekte så det fanns inte nåt att göra. Satt vid datorn lite och tvättade mina kläder. Sedan kom grannen över med sin son så mamman och grannen fikade och barnen lekte. Så jag kunde vara lite ledig. Sedan är det ju bara maten och disken jag hjälpt till med. Så soft dag minst sagt! Bra start på helgen ;)


Miserable

Jag har aldrig varit så nära till tårar hos frisören som idag. För det första så va de inget fräscht ställe, varken ägaren eller själva lokalen. Ägaren (hon som gjorde mitt hår) va runt 35-40, hade skitigt hår slarvigt uppsatt med dåliga extensions i och två, jag repeterar TVÅ, diadem på huvet som inte ens matchade. Redan där borde ja insett att detta inte kommer funka. 

För de första så fick jag vänta en HALVTIMME innan jag ens fick sitta ner. Hade tid 10.30 men ja togs inte emot förrän strax efter 11. När jag väl satt i stolen så lämnades jag där ett tag för hon som skulle göra mitt hår pratatde med massa kompisar och hennes anställda. Jaha tänkte jag, läser väl en tidning på. Till slut kom hon och hon sa knappt vad hon skulle göra utan hon bara gick å blandade till nån färg. Sedan började hon pensla svinlite färg i mitt hår och jag märkte att hon inte va särskilt noga. Hon missade lite hårstrån är å var helst där fram så jag sa åt henna att gärna pensla på lite mer här framme. Det gjorde hon men alltså allt tog sån långt tid. Hon kunde helt plötsligt sluta att pensla på mitt hår och istället gå till nån annan och greja på. Jag tänkte HALLÅ? Jag sitter faktiskt här, vill ju inte ha ojämn färg i skallen liksom. Sedan satt hon en fryspåse över mitt huvud och satte mig under en sån där värmekupa. Efter ett tag så kände ja hur hela värmegrejen liksom kom ner vöer mitt ansikte så den hade tydligen fått nå ryck å nästan föll ner över hela mitt huvud. Så hon tog bort den och sa att jag kunde sitta utan. Jahapp. Så där satt jag.

Minutrarna gick och det var dags att skölja ur färgen. Så jag gick bort till handfaten och satte mig ner i dom där obekväma huvudhållarna. Där fick jag sitta i FEMTIO (50) minuter!! Hon grejade på med massa grejer och sa aldrig vad hon gjorde utan hon drog å massera in saker i mitt hår. Sedan lämnade hon mig där i 40 minuter halvliggandes. Kul jul! När hon väl kom tillbaka så sköljde hon äntligen ur mitt hår å sedan var de dags för the moment of truth.. Jag satte mig framför spegeln och gillade inte vad jag såg. Fast jag tänkte att det ser ju alltid gulare ut när det är blött än när de är torrt så jag försökte intyga mig själv att det inte va så illa. Då börja en annan tjej föna mitt hår. Sanningen ögonblick närmade sig och jag insåg att oh shit, min före detta utväxt är gul. Den andra tjejen frågade mig om jag ville att dom skulle platta mitt hår så ja sa okej. Tänkte inte mer på de. Hon tog en evighet på sig att fixa till mitt hår och jag såg väl inte så himla glad ut för sen kommer ägaren och säger att jag inte ser så nöjd ut. Nej säger jag och säger att det inte är samma färg som resten av mitt hår. Hon säger att dom använde de starkaste dom hade blablabla och att de är rätt ljust ändå. Ja visst men ja kan väl för fasen inte ha två olika färger på håret tycker jag. Jaja inget kunde ju göras ändå så jag sa inge mer. Ägaren tar över plattandet av mitt hår och jag upptäcker en mörk fläck i min långa lugg. Jag frågar vad det är, och hon säger att inte vet men ska försöka ta bort de. Det visar sig vara mörk hårfärg som antagligen kommit från när ja satt halva dan i tvättstället. KUL! Hon får inte bort det och det syns skitmycket så det slutar med att hon tar upp saxen och KLIPPER bort det i min lugg som jag vill försöka spara ut!! Jag ser långa hårstrån falla på och tårarna är nära. JAG VILL HÄRIFRÅN NU!!! Amatörer!!!!!!!!! Jag har fortfarande kvar lite i min lugg men hon menade att det försvinner nog. Jo tjena.

Sedan va jag äntligen klar och skulle betala. Ville därifrån fortast möjligt. Då säger hon att det kostar 46£, hela 10£ mer än vad hon sa att det skulle gå på dagen innan när jag beställde tid! Ännu en gång blir jag blåst av frisörer. Hon sa att hon hade gjort nån highlight i mitt hår så därför kostar de extra. Men hallå där damen, då måste du ju säga till om det först! Kan ju inte bara göra något och sedan ta betalt utan att jag bett om de. Men då sa hon att "jag tog inte betalt för plattningen iaf" som tydligen kostade 3£. Himla tur för det då eftersom det sa hon inget om att det kostade extra heller. Så jag betalade 10£ extra och gick därifrån med adrenalinet pumpande för jag var så förbannad. Här är jag riktigt missnöjd och dom har klantat sig hela tiden och jag får betala 10£ mer än sagt!! Kan lova att jag aldrig mer går dit. Idioter....


Skitsvårt att ta en bra bild för bilden blir överexponerad. Men det är iaf mörkgult nu där min utväxt var imorse.

oops sorry!

Nu har jag just gjort middag, sallad! Easy peasy! Provade färsk selleri för första gången. Dom sa att man gör av med fler kalorier när man äter dom än kalorier det är i en selleribit så thats good I guess =) Det var inte direkt sådär supergott men hey, I´ll give it a try. När vi åt så gjorde jag världens tabbe.. Jag tänkte haka på en bit paprika på min gaffel, men ja hade lite chiliolivolja på min sallad så jag halkade till mot tallriken och formligen öste ner min sallad över mitt knä och på golvet... pinsamt!! haha ja man ska då lyckas med allt men :P

Jag är lite nervös inför frisörbesöket imorn... Oh God.. Jag hoppas att jag har mitt hår kvar på huvet och att det INTE är gult...

Shopping...again.

Alltså detta kommer sluta illa. Trodde inte att jag skulle handla så mycket som jag hittills gjort här. Men tydligen :P Efter lunch åkte vi till T-K-Maxx! Det är en stor affär där dom säljer designergrejer till mycket bättre priser. Slutade med att jag köpte ett par träningsbyxor för 12.99£ istället för 28£ från Lonsdale London, och en frän kort tuff jacka, exakt en sån jag letat efter, för 16.99£ från Chor.



Jättesköna träningsbyxor i lång modell.


Bilden gör den inte rättvisa. Lägger in en bild med jackan på.


Haha gud va svårt det va att ta kort på sig själv :P


Sedan gick vi vidare in mot stan där vi skulle kolla in skorna igen på New look. Slutade med att jag köpte två par skor! Typ det sista jag behöver egentligen men vad göra när man hitta massa fynd! Dessutom så tog jag inte med mig något liknande hit till England så here we go!


Sköna stövletter som man kan ha till vardags. 20£ på New look.


Köpte ett par nya uggs med eftersom exakt ALLA går omkring med dom häromkring. Fast det inte ens är kallt haha. Lämnade mina rosa hemma sadly enough så jag köpte ett par bruna. 12£ på New look.

Spenderade över  60£ idag. Oj nu fick jag ångest.. Men äh you only live once och money is ment to be spent.

Going to get my roots done!

Idag ha ja bokat frisstid! kl 10.30 imorn är de dags! Är lite nervös för hur det kommer se ut när hon är klar. Men jag hoppas verkligen att dom gör det bra. Hellre att det blir ljusare än gult. Det kommer gå på 36£ att färga min utväxt vilket är ungefär 430kr. Nice price! Dom gjorde ett hudtest på mig idag som jag ska ha i 24 timmar på min arm för att se om jag får någon allergisk reaktion mot hårfärgen. Det är rutin att man gör det så det är väl bara att lyda! Vi ska snart hämta C i skolan för att sedan åka in till stan igen för att kolla läget. Vi ska tillbaks till new look också, dom som hade så läckra skor! Få se om jag kommer hem med några fynd :D

Saknar alla där hemma..

One week in England

Idag har det gått en vecka. En hel vecka som känns som en månad ungefär. Allt har varit rätt så intensivt, med många ny intryck och nya seder. Men idag så känns allt mycket bättre än för till exempel 3 dagar sen. Jag och mamman kommer bra överens och vi are bonding pretty well when we go shopping :P Shopping är bra inte bara för själen utan även för relationer. Lär er de grabbar ;)

Iaf så började denna dag som vanligt med uppgång kl 8, trodde dock att klockan va 4 när ja vaknade, och sedan fixa lite innan vi gick till skolan. Som jag berättat så har skolan en rektor, headmaster, som ser ut som mr bean :P Han verkar verkligen hur snäll som helst och är så gullig med alla. Idag när jag stod och tittade in i klassrummet som C var i så kom han och ställde sig bredvid mig å började sjunga en liten sång. Haha ja visste inte om jag skulle säga nåt eller sjunga med :P I wish I had a rektor som honom. You see, I´m prating like a förvirrad kramforsbo living in england. Det känns verklgien skitkonstigt när jag ska börja blogga för det är typ bara då jag använder mig av svenskan förutom msn och mejl då och då. Även innan jag bestämmer mig för att skriva så tänker jag i engelska först. Weird hur snabbt hjärnan anpassar sig! Nä nu gled jag från ämnet, IDAG.

Efter vi lämnat C i skolan så gick vi hem. Va riktigt kallt ute imorse faktiskt. Tog vantar. Segade på hemma, hade inget speciellt att göra så. När vi hämtat henne igen så åt vi lunch. Därefter hämtade vi lille M på hans nursery (dagis) och drog till Matalan som jag skrev om tidigare.

När vi kom hem så va ja barnvakt ett tag medan mamman for iväg och handlade mat. Lille M sov så det var bara C som behövde passas. Hon såg på barnprogram medan jag surfade runt i soffan. Rätt soft dag =) Önskar alla dagar kunde vara som denna! Hann till å med ta en egen tripp ut till Tesco för att köpa lite götta. Kom hem med lite godis, jordgubbar, färska hallon och blåbär och en flaska coca cola. Längesen jag drack cola, va så himla sugen. Dom har Cherry coca cola här. Kan inte tänka mig att den är särskilt god dock. Så jag köpte vanlig cola, den bästa :P Dom blåste mig för övrigt på blåbären, de stod att dom skulle kosta 1.98£ men dom tog 2.99£ för dom. Ajabaja, ingen glad binis men vad gör de om hundra år =)

Till slut va de dags för middag, dom säger bara spaghetti men det är spaghetti och köttfärsås. Va gott! Sen dess ha ja mest suttit framför datorn och suttit nere med föräldrarna och sett nyaste hells kitchen.

Nu är de bedtime!

Matalan

Idag for vi ut en sväng till en affär som heter Matalan. Dom ha lite all möjligt. Otroligt fräna skor med nice price, kläder, lite hemprylar å sådär. Slutade iaf med att jag köpte en bh för 6£ (ca 70 kr) fempack sockar 2.5£, 3pack vaniljljus 3£ (älskar den doften) och en liten partyväska med rosett på 3£. Jag vet inte varför jag hela tiden köper samma saker. Underkläder, väskor och sockar. Ingen rolig shopping direkt :P Men jag orkar aldrig prova kläder när jag är ute så det är väl därför. Hittade dock ett par jeans för bara 10£ (120 kr) som jag ville ha men då va min storlek slut. Både skostorlekar och klädstorlekar är ju annorlunda här. Tex så är min skostorlek 5 istället för 38-39. Rent generellt så verkar storlekarna större här än hemma faktiskt så det är lite svårt att veta vilken storlek man är faktiskt.


Mina inköp minus doftljusen. Total kostnad 14.50£

Schoolday and towncenter

Då var ännu en dag till ända! Dagarna går så himla segt här. Känns som om jag varit här en evighet men inte ens en vecka har jag varit englandsbo. Imorse så gick vi med C till skolan, och gick sedan hem igen och väntade dom två timmarna som det tar innan det är dags att hämta henne igen. Medan vi väntade så visade mamman runt mig i huset vart allt är och hur tvättmaskinen funkar osv. Måste va den mest avancerade tvättmaskinen ja sett. Uj uj, men jag ska nog fixa de =) Sedan gick vi och lille M i barnvagnen till skolan igen för att hämta upp C. Därefter var de min tur att ta över eftersom mamman skulle iväg. Så jag, lille M och C gick hem hela vägen från skolan. Det tar ungefär 15 minuter. På väg hem så blev C skitsur för att hon inte fick dra M´s barnvagn. Så hon gick å sura medan jag försökte få henne på bättre humör. Det funkade till slut och jag kände lättnaden komma över mig. Kände inte för att ha en surunge hela dan direkt :P

Väl hemma så va de dags för lunch. Vi hade gjort iordning C lunchbox redan så det var bara lille M som behövde fixas lunch till. Så jag matade honom och det gick rätt bra. Han är så söt när han ska äta yoghurt eller någon sorts dessert för då har han tungan hängandes utanför munnen hela tiden! Jag trodde först att det var nåt som va fel men tydligen så gör han alltid det när han äter nåt som är lite sött. Gullunge.

När Mi kom hem så kunde ja ha lite lunch. Åt en toast och sedan var vi på väg in till stadskärnan! Det var större än vad jag trodde och MASSA roliga affärer! Shit jag kunde köpt ALLT!!! Såg skor to die for inne på new look! Dom hade otroligt snygga festkläder med så där kommer jag definitvt att handla mycke! Det är så roligt för jag och Mi (mamman)  tycker om samma saker!  Vi verkar ha rätt mycke gemensamt faktiskt. Iaf så slutade det med att jag köpte mig lite underkläder och 5pack strumpbyxor plus en liten party/handväska inne på Primark. Där är allt typ superbilligt så det är bara att shoppa loss när man väl är där. Det blev totalt 9£, vilket är typ 108 kr nånting sånt.


5 strumpbyxor för bara 2£! 24 kr ungefär. NICE PRICE!

Sedan fick vi bråttom tillbaks till bilen för parkeringstiden hade gått ut. På väg till parkeringshuset så hittade vi en affär som sålde nyckelringar, jag behövde en till min husnyckel, så jag köpte en gullig liten giraff för 2.50£. När vi skulle gå därifrån så kom en tjej fram och frågade om hon kunde få styla mitt hår. Tyvärr hade vi för bråttom för att hinna med nåt sånt så ja sa nej. Skit a, jag som älskar folk som vill hålla på med mitt hår =) Kanske får samma erbjudande imorn för vi ska nog dit då också.

När vi kom hem så började vi med maten. Eftersom jag ska göra maten två kvällar i veckan så var de min tur nu. Jag fick ltie hjälp förstås eftersom jag inte vet hur allt i köket funkar än. Det blev roasted chicken med ångad potatis, morötter och ärtor. Självklart serverades den berömda gravyn till. Rätt gott va det faktiskt!

Jag har nyss gått upp till mitt rum för att ha lite josephinetid. När jag öppnade dörren till mitt rum så hade C stoppat en teckning under min dörr. Sötunge!

Jag längtar till nästa vecka då jag får vara lite ensam på dagarna. Känns som att man hela tiden är uppe i alla och man får inte vara för sig själv en endaste stund. Som sagt man får dåligt samvete för att man sitter på sitt rum och bloggar. Nästa vecka ska jag inviga SUBWAY!! Blev så himla glad när jag såg att det låg alldeles bredvid Tesco. Så min lunch kommer definitvt komma därifrån framöver :P Yummie yummie!

Rutinerna tar form!

Yes! Nu känns det faktiskt rätt bra! Idag började C skolan! Hon va så himla söt i skoluniformen! En riktig prinsessa är hon! Klev upp kl 8 imorse och vi gick alla tillsammans med C till skolan. Där väntade rektorn med en kamera som tog ett fotografi på alla familjer. Haha han såg ut som Mr Bean så det tyckte jag och M va roligt.

Sedan gick vi hem och mamman började finurla på en ny rutin nu när C börjat skolan och jag finns. Det blev rätt bra till slut, mest jobb är det ju såklart med Michael dom dagar han är hemma med mig hela dagen. Det är flaskor med mjölk, frukost, lunch middag, naptime varannat. Så det är mycket att hålla reda på. Sedan ska jag ju följa med C till skolan och hämta henne när hon slutat. Vi kom överens om att jag ska göra middag två kvällar i veckan och göra disken en kväll i veckan. Så det känns sådär. Jag gillar inte att laga mat till andra, det har med självförtroende att göra tror ja. Jag gillar att laga mat men jag tror inte att någon annan kan gilla det jag lagar. Men vi får väl se. Det kommer ju inte direkt vara några komplicerade saker. Det ätr nog bra för mig att jag får laga mat åt andra så jag kommer över det där knäppa jag fått för mig.

Sedan va de dags för att hämta C i skolan, dom går bara två timmar i skolan första terminen. 9.30 - 11-30, lite knäppt men så funkar de. När vi kom hem så for jag och mamman iväg till Tesco (som vanligt haha) för att handla mat. När vi kom hem så va det lunchtime så det blev korv med bröd innan vi gick till doktorn. Jag skulle lämna in mina registreringpapper och M skulle ta en spruta. Jag ska ringa "vårdcentralen" till veckan för att boka en tid för "inskrivning". Känns lite drygt men något man måste göra.

När vi kom hem så ha jag mest lekt med C. Vi har hoppat på hennes studsmatta och lekt kurragömma med NOLL gömställen. Inge roligt direkt men hon ville leka de ändå. Sedan spelade vi ett spel med flodhästar. Hon bara fuskade hela tiden haha :P

Idag åt vi middag runt 7, fortfarande rätt sent men ungefär tiden jag brukar äta hemma. Blev fisk med potatismos och ärtor. Helt okej! Dom äter alltid yoghurt efter maten i den här familjen. Rätt intressant hur olika folk faktiskt äter :P

Nu ska vi snart se på den där bands of brothers serien igen. Jag ser egentligen aldrig på krigsserier eller filmer, för jag gilla inte sånt. Men jag får offra mig bara för att försöka vara lite social =)

Tomorrow it all begins!

Den här dan blev rätt bra ändå. Jag gick som sagt på en promenad tidigare idag. Jag tog mig förbi Tesco och bortåt. Hittade det närmsta gymet eller leisurecenter som de heter, funderar på att joina det om jag inte ska joina samma som M. Sedan gick ja runt å kollade på allt möjligt inne på Tesco. Alltså jag ha varit där varenda dag typ sen jag kom hit :P Man hittar alltid nånting nytt! Idag köpte ja bara dock färska jordgubbar och blåbär. Jordgubbarna va supergoda blåbären va dock lite sura men dom kommer gå ner! Gott att göra smoothies på morgonen åså fast man eg borde använda frusna bär. När jag kom hem så hade familjen kommit hem as well. Så vi gjorde lunch, blev en grilled cheese sandwich. Riktigt gott. Jag och C var ute i trädgården och hoppade på trampolinen och spelade lite fotboll. Sedan gick vi in och jag och föräldrarna såg på bands of brothers serien på dvd. C såg på bambi på övervåningen.

Det konstiga är att varje morgon det känns som man måste börja om från början igen. Typ komma igång och lära känna föräldrarna. Men varje dag så tar man iaf ett steg framåt så jag hoppas att allt snart ska flyta på mer.

Idag åt vi curry till middag, Typiskt engelskt fast det kommer från indien :P Det var gott faktiskt! Så kul att prova nya maträtter =)

Efter maten så fyllde jag i några formulär som jag ska ha med mig imorn när vi ska till doktorn. Man måste nämligen registrera sig hos en läkare här för att kunna få vård senare ifall något skulle hända. Låter lite komplicerat om man jämför med andra länder men så funkar det här. Så jag hoppas det går bra. Vi såg även lite på Jordan (katie price ni vet silikonbruttan från england) och Peters realityshow på teven. Dom va faktiskt rätt roliga!

Imorgon så börjar C skolan för första gången. Så vid 9 ska vi vara där imorgon. Spännande värre =)
Så därför hade jag tänkt gå och lägga mig nu. Mycket som händer imorgon! Rutiner åter i vardagen. En vecka kvar innan mamman går tillbaks till jobbet och jag har fullt ansvar på dagarna.

För övrigt så önskar jag att jag var i London denna helg och inte i Northampton. Då hade man fått vare med om grejer serni :P Haha men I will make up for it big time ;D 

Sunday!

Idag är de söndag. Ännu en ledig dag. Eller ledig och ledig, svårt att känna sig ledig när man jobbar där man bor men :P Jag klev upp före tio, alltid så jobbigt på morgonen för man får dåligt samvete när jag sover länge för familjen kliver upp typ 7. Duschade och fick reda på att dom hade tänkt åka och köpa nya skolskor till C. Eftersom det visat sig att hennes var för stora. Dom frågade om jag ville följa med men jag bestämde mig för att stanna hemma. Har mest suttit framför datorn. Vet inte alls vad jag ska göra. Har liksom ingen utanför familjen att umgås med än och jag vet inte vart nånting ligger i den här stan så det är svårt att ta sig ut för det enda stället jag hittar till är Tesco och dit kan jag ju inte gå varje dag :P Funderar iaf på att gå ut på en promenad. Frågan är ju bara om jag kommer hitta hem igen :) Vädret är varmt, här går folk med kjol och tshirt å grejer, jag som tar på mig jackan för jag är ju van sveriges temperaturer den här tiden. Läste att det till och med hade gått under plusstrecket häromkvällen hemma i sverige och här är det liksom rätt varmt. Känns konstigt för jag trodde att temperaturerna skulle vara ungefär som hemma men icke :P

Nä kanske man ska ta sig ut, här kan jag ju inte sitta och häcka hela dan.

Shop shop!

Det ha verkligen inte känts som lördag idag. Kanske som en torsdag eller söndag men inte lördag. Hur som helst så har dagen spenderats på mitt rum och ute på shoppingjakt. Kände för att vara lite för mig själv idag så när jag vaknade runt 10 så va jag mest på mitt rum till typ 12. Dom tror säkert att jag är osocial men det är rätt jobbigt att bara komma in en främmande familj å känna sig som hemma på en gång. Skönt att kunna va ensam å samla tankarna lite. Runt 2 så for vi ut till ett shopping ställe. Typ som Birsta hemma fast inte allt samlat i en byggnad och inte lika stort. På vägen dit så passerade vi genom själva Northamptons centrum. Det verkade vara en helt okej stad, ser fram emot att utforska den lite mer. Väl ute på shoppingrundan så gick vi och kollade på nya garderober till föräldrarna. Jag hittade en serie möbler som hette Stockholm, vilket jag tyckte dom skulle köpa :P Sedan gick vi vidare till en sportaffär, där hittade ja en rosa sportbh från nike på rea! Kostade 6.99£ vilket är typ lite över 80 kronor, det gillas =)



Hittade även en rosa vattenflaska för 1.49£ som jag köpte. Nu ska här gymmas serni :D Jag har blivit erbjuden att följa med pappan till hans gym för han ha några freepass men de känns lite pinsamt att följa med honom eftersom han går dit varje dag och jag typ aldrig :P Men ska joina ett annat gym här i närheten så jag kan gå dit direkt efter jag tagit Ch till skolan så får jag det gjort på morgonen. Perfekt!

Iaf så va vi in på lite alla möjliga affärer, djuraffär, elaffär å sedan så slank vi in på någon skoaffär och en butik som heter Next. Dom hade hur snygga saker som helst! Kläder, skor, väskor och smycken. Hade kunnat köpt mycke där kan ja lova :D Hittade svinsnygga skor som jag måste kolla närmare på för bara 20£! Men jag köpte inget, kändes inte som att jag hade tid att verkligen kolla på saker utan mest titta.

När vi kom hem så tog vi en promenad till Tesco för att köpa middagsmat. Det blev macaroni and cheese! Första gången för mig och det var riktigt gott! Jag hjälpte mamman med maten och sedan åt vi den medan vi såg på englands version av Americas funniest homevideos. Sedan såg vi the X factor vilket är ungefär som idol! Nu ha ja gått upp till mitt rum för att få lite lugn och ro och bara vara för mig själv. Så himla svårt att komma ifrån med gott samvete nu. Känns som att dom tycker jag är konstig som sitter på mitt rum då och då. Men det händer ju inte direkt ofta men iaf. Bara varit här 3 dagar ju. Jag vet att dom tycker att jag ska prata mer och "speak up" men det är inte så lätt som det verkar. Dom är verkligen högljudda människor och jag är inte som dom. Ibland vill jag säga nåt men jag får inte ihop meningen i mitt huvud så därför är ja tyst istället. Blir verkligen så less på mig själv! Men om en vecka har det säkert släppt!

Nu ska jag gå ner för att se vad som står på. Mamman håller på att skratta ihjäl sig så nåt roligt måste vara på teven =)


SPIDERS!!!

Okej.. detta är INTE roligt. Jag råkade kolla upp i taket alldeles nyss. Och vad ser jag om inte TVÅ megastora spindlar!!!! Levande dessutom!! Huvva va läskigt! Men jag klättrade upp på sängen och mosa äcklena :P Men en ramlade ner på heltäckningsmattan så den försvann! Jag trodde jag mosat den på golvet men inget fastnade i pappret så nu är ja lite skraj att den ska krypa in i sängen...

Känsliga läsare varnas ;)




My room!

Jag har tagit lite bilder på mitt lilla rum. Lite halvstökigt sådär men det blir lätt det när man ha mycke saker på liten yta! Enjoy!

Min teve med inbyggd dvd. Har inte invigt den än =)



 Mina krämer å såna där tjejgrejer som jag ställt i fönstret så länge.



Några pockets, mina älskade dvdboxar och glasögon också i fönstret.



Jag har ställt några av mina skor ovanpå garderoben.


Min garderob helt enkelt!



Byrån med diverse saker ovanpå. Bland annat färska rosor!


Mitt sängbord med min klocka på och min rosa mp3. Engelska ordlistan nära till hands med =)
Sänglampan köpte vi igår och det är en sån där man bara rör vid så tänds den i olika ljusnivåer och släcks.

 
Och här har vi alltså min säng! Med otroligt härligt duntäcke och två dunkuddar. Hur mysigt som helst! Här får även min dator bo på dagarna!

So there you have it!

Pizzatime and breezers!

Nu är jag mätt och belåten! Vi gjorde pizza nu ikväll till middag and it was gooood good! Kyckling, jalapenos, lök, paprika och lite fetaost var det på den ena och salami istället för kyckling på den andra. Även bautaflaskan med mango breezer har slunkit ner. Den va MUMS! Ska prova kokosbreezern imorn tror jag bestämt.

Det har iaf lossnat lite nu med föräldrarna, jag säger mer och försöker fråga saker. Känns otroligt skönt för det var rätt jobbigt. Vill inte att dom ska tro att jag är en stel tyst person. Vi ha suttit nere nu ett bra tag och sett på teve tillsammans å sådär. Dom äter middag så himla sent här, klockan 8 ikväll åt vi. Och då är klockan egentligen 9 för mig eftersom jag är en timme före i mitt tänk. Så det känns lite skumt, men man vänjer ju sig.

Imorgon har jag sooovmorgon! Så himla skönt att vara ledig helger! Är man ju inte bortskämd med direkt. Få se vad man hittar på. Vill gärna få nån kontakt med Idaho men inge gensvar än.

Tesco shopping!

Som jag skrev tidigare så skulle jag ge mig ut på en upptäcksfärd. Men självklart började det spöregna gånger 1000 när jag var på väg ut så jag blev helt dyngsur fast jag hade paraply! Regnet stod som spön i backen när jag äntligen kom fram till slutdestinationen, Tesco! Jag gic såklart vilse på vägen dit men hittade till slut. Vi bor väldigt nära iofs men man få så lov att ta en genväg för att snabbast ta sig dit å det var där jag virra bort mig :P Jag som knappt hittar i övik haha :D
Väl inne så är det helt sjukt vad stort det är. Det finns verkligen allt! Datorer, teveapparater, kläder, otroligt mycke mat av alla dess slag, leksaker, smink and on and on. Jag gick runt som ett barn i en godisaffär å pillade på allt möjligt. Till slut kom jag därifrån med Clearasil ultra wipes, hårspray, lite lördagsgodis, en cheddar chipspåse till kvällen filmer, en nyn listerine som jag aldrig sett förut. Den var lila och var total care mot plack, hål, för vitare tänder och bra andedräkt. Perfa! Självklart så kunde jag inte motstå bacardi Breezer flaskorna. DOM VAR MEGASTORA!! 70 cl flaskor och i alla möjliga smaker! Kokos, mango, granatäpple, hallon, ananas, apelsin och lime som jag kommer ihåg. Hur kul som helst så jag köpte två stora flaskor mango och kokosnöt för 5 pund! Väldigt bra pris måste jag säga! Nästan 1.5 liter för ca 60 kr. Hemma kostar ju 25 cl 20 kr. Totala kostnaden för detta va 16£.
 
 
Jämför storleken med min trådlösa mus! Yummie!

När jag sedan kom hem så hade familjen kommit hem. Och dom var precis på väg till Tescos igen så jag åkte dit igen! Lite pinsamt va de allt men stället är så packat med folk så dom kommer inte ihåg mig :P Vi handlade lite och sedan åkte vi hem igen. Jag fick lön för dom här dagarna jag varit här, två dagar. Fick 32£. Väldigt bra så nu ligger jag på plus =)

Nu tjatar Ch att vi ska leka så det är väl bäst att jag går in till henne. Tjatmoster :P

I´ve got the afternoon off!

Aah va härligt med lite lugn och ro! Familjen har farit ut på ärenden så jag fick eftermiddagen ledig. Mycket skönt att kunna göra det jag vill en stund. Hade planer på att gå ut och utforska lite men de har börjat regna så jag vet inte om jag ska gå eller inte. Men jag har ju bunkrat upp med paraply så jag ska nog ge mig ut snart ändå. Föräldrarna var borta från 7.30 imorse till runt 12.45 idag. Så jag hade det jag gjorde kan jag lova :P M sov i en och en halv timme och Ch ville leka häst hela tiden. Hon gjorde höga skärande hästljud hela tiden så jag fick ont i huvet! Jobbigt att hela tiden försöka komma på något nytt för henne att göra. För hon gillar inte att leka ensam. Så vi la minst 3 pussel, spelade ett spel som heter snakes and ladders och lekte som sagt häst. Sedan blev det mycket barnprogram med.

M var så snäll hela morgonen och var inge kinkig alls. Mamman trodde att han skulle bli grinig när jag skulle lägga honom för att sova eftersom det alltid är hon som gör det annars men han sa knappt ett ljud utan somnade rätt snabbt. Jag hoppas att hon inte kommer känna sig "hotad" av att jag tar hand om hennes barn och dom börjar gilla mig. Men dom måste ju vara medvetna om vad dom ger sig in i så det hoppas jag inte.

Det blir pinsamt tyst ibland och jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Helst vill jag att dom ska sätta sig ner med mig och gå igenom rätt exakt vad det är tänkt jag ska göra nu i början och sånt. Men det verkar inte hända. Tydligen ska jag registrera mig hos deras doktor också. Göra en allmän undersökning. I´m not looking forward to that.. Men hoppas att det går smärtfritt.

Nu ska jag försöka ta mig ut!

Second day!

Här sitter jag med lilla Ch bredvid mig i soffan. Hon tittar på en film som heter Strawberry shortcake. M tar sig en liten nap så jag passar på att blogga lite. Vart riktigt trött imorse, log och drog mig till klockan 7 sedan masade jag mig upp. Det var full rulle här nere redan och föräldrarna var på väg till sjukan. Jag fick en snabb genomgång av hur Ms blöjbyten går till sedan fick jag ett block med viktiga telefonnummer sedan var dom på väg. Det är tur att Ch är så snäll (hittills iaf :P) så det är inga problem att ta hand om båda barnen samtidigt. M ligger mest under sitt babygym och jollrar och Ch ser på barnprogram. Jag försöker få henne att hitta på något annat men hon är klistrad. Mamman sa att hon fick titta en timme men nu ha de iaf redan gått över 2 timmar.. Iofs så ha vi lekt lite med pussel och så men teven har stått på hela tiden. Det märks att hon försöker testa mig hela tiden, för nyss ville hon ha sin lunch fast jag vet att hon inte ska ha den än. Hon försöker komma undan med mycket och det är så svårt för mig att veta vad som stämmer och inte eftersom allt är så nytt och jag vet inte än hur deras rutiner funkar. Men jag försöker iaf hänga med så gott jag kan.

Svårast hittills är att komma på nåt att säga till föräldrarna. Pappan är mer öppen och utåtriktad än mamman men hon är rätt pratig ändå. Hon pratar väldigt högt haha så ibland börjar jag undra ifall hon ha hörselproblem :P Dom tror säkert att jag är hur tyst som helst, men det är för att jag tycker det är svårt med engelskan. Helt sjukt att jag skulle ha såna problem som jag faktiskt har. Trodde jag hade kvar mer från skolan men tydligen inte. Det kommer igång snart! Känner mig så dum när jag låter som en ryska som försöker sig på engelska haha! Men men.

Nu ska jag försöka få Ch att spela spel med mig och stänga av teven!

Min första dag som aupair!

Nu har jag varit här i snart ett dygn! Ett rätt så bra dygn ändå för att varit första dagen sådär. Jag fick sovmorgon imorse så jag sov till över 10 någon gång. Jag hade vaknat hela natten/morgonen för Michael (bebisen) var lite grinig och sådär. Jag tyckte att det kändes halvjobbigt att gå ut ur mitt rum. Eftersom jag inte hade träffat barnen än och det kändes konstigt att ha sovit där utan att träffa dom. Så jag klädde mig å försökte piffa till mig lite så gott det gick inne på rummet och gick ut. Chloe (femåringen) var med sin mamma på hennes rum och bäddade sängen. Så jag kikade in och sa Goodmorning och fick hälsa på Ch. Jag tror att hon va lite blyg i början med sedan så lossnade det. Vi målade tillsammans och sedan kom hennes lärare (hon börjar skolan på måndag) på besök och skulle ställa lite allmänna frågor och så. Det var trevligt att träffa hennes lärare eftersom det sedan är jag som ska följa Ch till skolan och hämta henne. Ch fick i uppdrag att draw a special picture som hon skulle ta med på första skoldagen på måndag. Hon var knappast sen att sätta igång med målandet och hon ritade sig själv, hennes fröken och mig" Vilken gullunge hon är, kände mig nästan hedrad att hon ville rita av mig =) Jag fick rosa kropp och gult hår men inga armar haha =)

Ch va så söt, hon hade lagt ett välkomstteckning i mitt rum sa hon men jag hittade det inte så hon gjorde en ny =) klistrade fast oändligt många klistermärken och skrev Welcome med rosa penna! Sedan for vi till biblioteket för att lämna tillbaka böcker som dom lånat. Jag blev lite imponerad över hur bibblorna funkar här i England. Man lämnar själv tillbaka böckerna genom att lägga dom på en liten vit platta som registrerar boken genom en annan liten vit pappersbit som sitter fast inuti boken. Fiffigt värre. På samma sätt lånar man böcker. Sedan gick vi till en inredningsbutik. Jag säger bara OH MY GOD! jag skulle lätt kunna köpt halva affärn. Ritkigt snygga grejer och rätt annorlunda saker. Vi skulle köpa en sänglampa till mig och helst en sån som man släcker och tänder genom att bara nudda vid den. Så vi hittade en lämplig där.

Sedan for vi hem och åt lunch. Efter det så tog vi en promenad till Tesco. Det är ett supermarket där ALLT finns. Kläder, skor, massa mat. U name it. Det var enormt och då var det till och med inte ens ett av det stora Tesco´s. Imponerad binis minst sagt. Dit ska jag någon dag framöver, kanske imorgon och shoppa lite grejer. Jag upptäckte att mycket var bra mycket billigare än i Sverige, tvärtom vad jag trodde. Så det är ju jättebra! Frisörer sa Mi va svindyrt. Skit a. Jag som måste färga min utväxt någon dag :P Hon sa att slinga håret kostade 75 pund! Typ 800 kronor, helt sanslöst! Hemma kan man ju färga utväxten OCH klippa sig för 900. Vi får väl se hur dyra mina frisörbesök kommer bli här. Tur jag klippte mig precis innan jag for iaf.

När vi kom hem så ha ja mest gullat med lille M och lekt med Ch. Vi ha lagt pussel, spelat spel och lekt med disneyläppglans haha don´t ask =) Middag äts rätt sent här, runt 7. Blev kycklingfilé med kokt potatis och morötter. Helt okej, rätt gott! Mi ska göra macaroni and cheese på lördag för jag har aldrig provat de =) Men dom äter väldigt hälsosamt i den här familjen. Plus i kanten! Annars är ju det mesta så fettigt här i England. Deras chipspåsar är ju enorma till exempel!

Imorgon ska Mi och Co åka till sjukhuset väldigt tidigt, runt 7, för att göra nåt ingrepp på Mi arm. Hon ha fått någon konstig fettböld. Så då ska jag ta hand om barnen själv. Lite läskigt är det allt eftersom allt fortfarande är så nytt, men det ska nog gå bra. Sedan kanske jag ska hänga med Co till hans gym för att kolla läget. Vi ska också åka till Ms nursery någon timme. Något mer vet jag dock inte om morgondagen. Det lär visa sig =)

Nu är det dags för mig att säga godnatt! Tidig morgon väntar!

Min resa från Kramfors till Northampton

Då var jag alltså framme i England och Northampton! Resan hit började i Kramfors med en biltur till Sundsvall där tåget väntade. Vi var där över en timme i förväg så vi spenderade lite dötid på donken innan det var dags för tågvilsna mig att leta reda på rätt tåg och perrong. Som väntat så var det något strul med tåget. Jag hade bokat en biljett med x2000 men det tåget blev inställt och istället blev det ett vanligt loktåg som inte gick lika fort. När jag väl hittat min plats på tåget så hade ja turen att vara helt ensam vid mitt bord ända fram till Gävle där en annan karl satte sig tvärs emot mig. Mina megastora resväskor hade jag finurligt placerat bakom sätena framför mig i ett perfekt hörn. Så jag hade full uppsyn på mina resväskor. Jag fördrev tiden mest genom att kolla på några avsnitt Project runway och nyaste Topmodel.

Väl på Arlanda gick det smidigare än trott att böka ut alla mina tillhörigheter. Dessutom hittade jag en vagn på tågperrongen som ja snodde åt mig och tog hissen upp till själva flygplatsen. Väl uppe så letade jag reda på ett ställe där man kunde låsa in resväskorna. Jag hittade dit och minnen från Kosresan dök med ens upp! Det var just där vi tillbringade natten innan vårat flyg till Kos gick. Oh happy days =) Well well, sedan så strosade ja runt på flygplatsen. Hade nästan 5 timmar kvar innan mitt flyg gick så jag bestämde mig för att äta något. Hittade ett italienskt ställe och beställde en lasagne. När jag skulle betala fick ja nästan en chock. 105 kr för en liten bit lasagne, liten skål med sallad och en cola. Nice price - not. Tiden gick iaf och det var dags för incheckning. 42.9 kilo vägde mina väskor. Slapp dock betala någon övervikt! Sedan gick jag och växlade pengar. För 1036 kr fick jag 85 pund. Har fortfarande kvar varje pence av de =)


Min inte så goda lasagne, såklart så hann ja ta några tuggor innan jag kom på att jag ville föreviga detta ögonblick :P

Jag blir alltid så nervös av flygplatser. Så himla mycket kan ju gå fel :P Men samtidigt älskar jag att vara där för människor från världens alla hörn är där och alla är på väg någonstans. Så himla kul att bara sitta och titta på folk och gissa vart dom ska och vart dom har varit.

När jag sedan skulle gå igenom säkerthetskontrollen, så mötte jag en skitotrevlig personal!! Hon pratade inte så bra svenska och jag visste inte hur jag skulle göra med datorn och det. Så jag frågade vad ska jag göra? Och hon mumlade fram något som jag inte förstod. Så jag sa va? Då sa hon, ska du stå där hela dagen eller? Med världens attityd, sedan sa hon, första gången du reser eller? Nej sa jag då, men det är första gången jag reser med laptop. Surkärring. Kollade på mig som om jag var dum i huvet som inte räknade ut själv vad jag skulle göra vilket var att ta ut datorn ur min dataväska och lägga den separat i plastlådan i röntgen. Jaja trevlig som jag är så svarade jag inget otrevligt tillbaka utan kept my cool!

Tiden gick så himla sakta på Arlanda. Det började faktiskt sjunka in att om några timmar ska en helt främmande människa hämta mig på Gatwicks flygplats och köra mig till dennes familj som jag ska bo hos.


Min väska som jag hade som handbagage. Sofies mode, kameran, sminkväskan och min sjal skymtas!

Väl inne vid gatarna så köpte jag den obligatoriska dior mascaran och sedan slank det med lite Marabou choklad med. Bara för att. Köpte även en miniflaska med smoothie för 35 SPÄNN! Helt sanslöst vilka priser dom mjölkar en på på flygplatser! Jäkla tur den va god iaf :P Samma smoothie kostar här i England 2.95£ för en liter!! De är nästan samma pris fast man får 4 gånger mer för pengarna.

Flyget blev iaf försenat 20 minuter till kl 18.20. Väl på planet så satt jag längst in vid fönstret och 2 engelsmän bredvid mig. Det var riktigt trång och jobbigt på planet. Kändes som om jag skulle svimma ett par gånger för det var så varmt och trångt. Men med lite socker och andningsövningar så gick det bra! Själva flygningen tog 2 timmar och 20 minuter och inga luftgropar =)

Väl framme på Gatwicks flygplats så följde man som vanligt lämmeltåget till väskorna. Fick inte vänta länge alls på dom. Sedan gick jag ut och möttes av en skylt med mitt namn på! Haha precis som på film eller nåt! Colin (pappan i familjen) visade mig sitt pass så jag visste att det var rätt person och sedan gick vi mot bilen. Var meeeegastort parkeringhus. Fattar inte hur man kan hitta bilar där haha! Smart som jag är så går jag mot passagerarsätet fram för att sätta mig då C påpekar att det där är hans sida. OOOOOH that´s right, you drive on the left side of the road here! Haha jag kan meddela att jag gjort samma sak två gånger till sen dess :P Det kändes inte så konstigt som jag trott att köra på "fel" sida vägen. Man vänjer sig snabbt.

Bilresan tog kanske 1 timme och 40 minuter. Vi patade om allt och ingenting. Han var riktigt trevlig och rolig. Lättsam människa! Tack gode gud för det! När vi kom fram till huset så bjöd Michelle (mamman) på hamburgare fast hon kallade det för någonting annat så jag blev lite förvirrad snabbt. Det var annorlunda för dom hade inte vanligt hamburgerbröd som vi har i Sverige utan det har inga frön på och är mer som en delad tekaka. Sedan hade hon brett smör inuti. Men det var gott iaf!

Vi pratade lite, eller jag försökte iaf få fram något men det är svårare än jag trodde att få fram det jag vill säga. Det låter bra i mitt huvud men när jag ska säga det jag tänkt så låter det HEMSKT. Dessutom mumlar jag fram orden för att ifall jag säger fel så vill jag inte att det ska höras. Haha helt fel taktik. Ska försöka ändra på det där på nåt sätt =) Sedan så var det läggdags. Klockan var över midnatt innan jag gick och la mig. Allt kändes så himla konstigt men jag sov iaf gott!

Fortsättning följer..

08-09-10 10.11

Imorgon klockan 10.11 sätter jag mig på tåget mot Arlanda. Därifrån tar jag flyget till London Gatwick. Sedan börjar mitt lilla äventyr! Jag vet inte hur länge jag ska stanna eller hur det kommer gå. Men mina förhoppningar är att jag ska ha ett av dom bästa åren i mitt liv långt bort från hemstadens trygghet och rutiner. Jag ser verkligen fram emot att göra nåt nytt och spännande!

RSS 2.0